Revisie en restauratie

Tractoren, Auto's & Stationaire motoren

Al ruim twintig jaar houden wij ons bezig met reparatie en restaureren van old timers, de laatste vijftien jaar zijn wij dit op een professionele basis gaan doen. Hierbij maken wij gebruik van onze ruim uitgeruste werkplaats met professionele middelen. Wij kunnen voor u een grondige – van top tot teen – restauratie uitvoeren.

Wij hebben onze eigen straal- en lak voorzieningen. Losse onderdelen worden gestraald en gespoten waarna het geheel weer wordt gemonteerd. Motoren en versnellingsbakken (draaiende delen) die niet worden gedemonteerd worden door ons ook niet gestraald dit om lekkage na de restauratie te voorkomen door achtergebleven straal grit, deze draaiende delen worden op een andere manier schoongemaakt.

Wat doen wij:

Onze restauraties zijn geen snelle afhandeling van uw old timer ,wij nemen de tijd om alles goed en zorgvuldig te doen, detail staat bij ons hoog aangeschreven.

Ook hebben wij veel contact met de klant om tijdens de restauratie te kunnen laten zien welke onvoorziene zaken wij tijdens de restauratie tegen komen, zo dat u niet voor verassingen komt te staan. Uiteraard is het erg moeilijk een exacte prijs te geven van de restauratie voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen.

Heeft u een oldtimer tractor die u wilt laten restaureren?

Wij helpen u graag! Naast het verkopen, importeren en transporteren van oldtimer tractors en onderdelen, doen wij ook restauraties.

Carburateurs & ontstekingen

Wij reviseren carburateurs door middel van ultrasone reiniging. Ultrasone reiniging is een methode waarbij de carburateur wordt gedemonteerd en in de ultrasone reiniger wordt geplaatst. Deze is gevuld met een niet-chemische vloeistof. Eventuele messing of koperen onderdelen worden hierdoor niet aangetast.

Het Ultrasone reinigingsproces

De elektrische energie wordt door de, onder de tankbodem gemonteerde ultrasone transducers, in mechanische trillingen omgezet. De reinigingsvloeistof, die in de roestvrijstalen tank is opgeslagen, begint eveneens te trillen. Tijdens dit proces worden er microscopisch kleine vacuümbelletjes gevormd die in elkaar klappen (imploderen). Dit wordt cavitatie genoemd. Door deze cavitatie wordt het vuil, van elk voor de reinigingsvloeistof bereikbare plekken, verwijderd. Wij verzorgen ook het wikkelen en reviseren van ontstekingen.

Coating van een brandstoftank

Vanuit Amerika voeren wij Tanksealer in. Dit is een coating speciaal voor brandstof tanks, die een kleine lekkage hebben of roestaanslag aan de binnenkant. De coating is los verkrijgbaar in een liter bus, maar kan ook door ons worden aangebracht. De tank wordt dan met stoom gereinigd, waarna de coating wordt aangebracht. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave.

Geen producten in de winkelwagen.

Product Enquiry