Revisie en restauratie

Al ruim 25 jaar houden wij ons bezig met reparatie en restaureren van old timers

Oldtimer tractoren, auto’s, stationaire motoren en werktuigen.

Al ruim 25 jaar houden wij ons bezig met reparatie en restaureren van old timers, de laatste 20 jaar zijn wij dit op een professionele basis gaan doen. Hierbij maken wij gebruik van onze ruim uitgeruste werkplaats met professionele middelen. Wij kunnen voor u een grondige – van top tot teen – restauratie uitvoeren.

Wij hebben onze eigen straal- en lak voorzieningen. Losse onderdelen worden gestraald en gespoten waarna het geheel weer wordt gemonteerd. 

Wat doen wij:

Wij nemen de tijd om zorgvuldig te restaureren, met oog voor detail.

Wij houden de klant regelmatig op de hoogte van de restauratie door middel van foto’s en persoonlijk contact. Bij onvoorziene zaken komt u op die manier niet voor verassingen te staan. Het is lastig een exacte prijs op te geven voor de volledige restauratie, maar voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Carburateurs & ontstekingen

Wij reviseren carburateurs en magneetontstekingen. Reinigen gebeurd door middel van ultrasone. Veel onderdelen zijn nieuwe leverbaar of worden door ons gemaakt. Ook kunnen wij uw magneet of ontsteking wikkelen en opsterken zodat er weer een goede vonk ontstaat.

Het Ultrasone reinigingsproces

Ultrasone reiniging is een methode waarbij de carburateur wordt gedemonteerd en in de ultrasone reiniger wordt geplaatst. Deze is gevuld met een niet chemische vloeistof. Eventuele messing of koperen onderdelen worden hierdoor niet aangetast. De elektrische energie wordt door de, onder de tankbodem gemonteerde ultrasone transducers, in mechanische trillingen omgezet. De reinigingsvloeistof, die in de roestvrijstalen tank is opgeslagen, begint eveneens te trillen. Tijdens dit proces worden er microscopisch kleine vacuümbelletjes gevormd die in elkaar klappen (imploderen). Dit wordt cavitatie genoemd. Door deze cavitatie wordt het vuil, van elk voor de reinigingsvloeistof bereikbare plekken, verwijderd.

Coating van een brandstoftank

Wij kunnen uw brandstof tank reinigen en sealen met een twee componenten coating. Dit is een coating speciaal voor brandstof tanks die een kleine lekkage hebben of een roestaanslag aan de binnenkant. De coating en reiniger is los bij ons verkrijgbaar, maar kan ook door ons worden aangebracht. De tank wordt dan door middel van speciale reiniger en stoom gereinigd. Waarna de coating wordt aangebracht. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave.

Geen producten in de winkelwagen.

Product Enquiry